Кадър Нова тв8-годишно момиченце от Плевен стана жертва на телефонни измамници. Детето било

...
Кадър Нова тв8-годишно момиченце от Плевен стана жертва на телефонни измамници. Детето било
Коментари Харесай

Висша наглост! Ало-измамници не се посвениха и набелязаха нови жертви - замениха бабите и дядовците за...

Кадър Нова тв

8-годишно момиченце от Плевен стана жертва на телефонни измамници. Детето било насила да даде огромна сума пари и златни украшения, мислейки, че избавя живота на майка си, разказва Нова телевизия, представена от Блиц.

До този миг жертви на измамниците са най-вече възрастни хора. Този път жертвата е малко момиченце.
 
Преди два дни, до момента в който е сама у дома, домашният телефон иззвънял:
 
„ Казаха, че мама е блъсната от кола и се нуждае от интервенция и че тате пътува, с цел да даде кръв. И ми казаха да диря на всички места в жилището пари, злато ”, споделя детето, което дало на измамниците близо 5000 лв. и златни украшения.

„ Плачеше! Бяха изтеглени да се купува нещо и отпътуваха. Златото го е намерила като изпадна долу на земята. Не съм я разпитвал, тъй като всеки един диалог я травмира, има епилепсия ”, споделя бащата на излъганото дете.
 
С детето работят психолози.

„ Това е метод на живот за тези хора. Излъчените репортажи за тях не им пречи да не престават да го вършат. Полицията ги знае, само че по нашите закони това се потвърждава доста мъчно, даже и да има СРС-та. Измамниците са доста ловки ”, коментира разследващият публицист Тина Ивайлова.

„ Присъдите или са условни, в случай че са с чисто престъпно минало. Лежат доста малко в пандизите – 2-3 години, в случай че ги осъдят ”, сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР